Smrteľná nehoda vo Vikartovciach

11.12.2007 Poprad

Dňa 10. 12. 2007 o 16. 20 hod. došlo v obci Vikartovce, okr. Poprad, k dopravnej nehode medzi nákladným motorovým vozidlom Tatra 815 EČV SN-s prívesom, ktoré viedol 45 ročný vodič z Liptovskej Tepličky, okr. Poprad, a 40 ...
K dopravnej nehode došlo tak, že vodič viedol jazdnú súpravu po uvedenej ceste v smere na Liptovskú Tepličku, pričom zastavil s jazdnou súpravou na premostení miestneho potoka na ľavej strane vozovky, kde čakal pokiaľ z pravej strany, z vedľajšej komunikácie vyjde vozidlo, aby mohol odbočiť vpravo.
Po vyjdení vozidla začal s jazdnou súpravou odbočovať vpravo na miestnu komunikáciu, kde za doposiaľ nezistených okolností pravou stranou prívesu zachytil menovanú chodkyňu, ktorá kráčala po pravom okraji cesty. Chodkyňa utrpela zranenia nezlučiteľné zo životom, ktorým na mieste podľahla. Policajti vykonanou dychovou skúškou u vodiča nezistili požitie alkoholu.
Na jazdnej súprave škoda nevznikla. Pri realizácií dopravnej nehody bol prítomný aj znalec z odboru dopravy, súdneho lekárstva a prokurátor Okresnej prokuratúry v Poprade. Telo nebohej bolo prevezené na oddelenie súdneho lekárstva Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, súdneho a patologicko-anatomického pracoviska v Poprade. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania dopravných policajtov OR PZ v Poprade.
 

Vyberte región